Direktlänk till inlägg 11 januari 2013

adhd och näring

Av ulrika - 11 januari 2013 21:25

Skolmedicinen har dålig koll på näringsobalanser.


Sjukdomar,som uppstår till följd av otillräcklig näring eller näringsobalanser upptäcks inte av skolmedicinen. Ett exempel är ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder). Många teorier finns, men få medicinska kliniker tittar på näringsbrister hos barn med denna diagnos.


Korrigering av näringsobalanser
Tillskott av zink, magnesium, järn, vitamin B6 och omega 3-fettsyror har i flera forskningsstudier gett gott resultat och kraftigt minskat de symtom som utgör diagnosen ADHD. Även tillskott av L-karnitin har gett positivt resultat.
Forskare har också funnit brister av dessa ämnen hos barn med ADHD-diagnos, vilket ger stöd till hypotesen att de symtomen orsakas av näringsobalanser.

Många barn med diagnosen ADHD hamnar i kriminalitet och sociala svårigheter och samhällsekonomiskt är det viktigt att ge de omkring åtta procent barn med diagnosen ADHD en mer effektiv behandling.

Amfetamin eller näringstillskott?
Forskare har visat att brist på dopamin hos möss orsakar hyperaktivitet samtidigt som det är känt att tillräckliga mängder dopamin och norepinefrin skapar uppmärksamhet och impulskontroll, vilket personer med ADHD diagnos saknar.

Amfetaminpreparat används i stor utsträckning som medicin mot ADHD. Att sådana tillskott ökar det tillgängliga dopaminet genom att nedbrytningen av dopaminet minskar är väl känt. Att amfetamin hjälper visar forskningen tydligt.

Problemet är bara att amfetamin ger upphov till biverkningar som rastlöshet, sömnsvårigheter m.m och andra tillgängliga alternativ borde därför prövas i första hand. Det handlar om att öka dopamin och norepinefrin och det kan man göra med andra medel än med amfetamin. Näringsobalanserna med alltför låga värden beträffande zink, magnesium, järn och omega-3-fettsyror behöver korrigeras och även tillskott av aminosyran tyrosin bör övervägas då den är ett förstadium till dopamin.

Tänk till och testa det mest ofarliga först
Genom att på det sättet på mer naturlig väg öka dopaminhalten kan ADHD-barnen förbättra koncentrationsförmågan och impulskontrollen. Därmed minskar risken för att misslyckas i skolan, att förlora kompisar för att man blir arg på dem och förmodligen också rekryteringen till kriminalitet.
Skolmedicinen bör ta ett större ansvar för behandlingen och inte slentrianmässigt erbjuda läkemedel och i detta fall ett narkotiskt preparat. Forskning finns och nu behövs större försök med uppföljning av barnen i en eller flera skolor. Med stor sannolikhet minskar kostnaderna för förstörelsen i skolan, för särskilda insatser och barnen och deras föräldrar mår bättre.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ulrika - 4 februari 2013 15:55

http://gluten-celiaki.blogspot.se/2011/09/gluten-celiaki-mjolk-brostcancer.html?m=1...

Av ulrika - 30 januari 2013 21:32

http://kurera.se/darfor-behover-du-kosttillskott-10-vettiga-anledningar/...

Av ulrika - 30 januari 2013 21:28

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/kosttillskott-60-000-gaanger-saekrare-aen-mediciner-781359...

Av ulrika - 30 januari 2013 21:12

http://newsvoice.se/2013/01/04/recension-av-forskningsfusket-sa-blir-du-lurad-av-kost-och-lakemedelsindustrin/...

Av ulrika - 23 januari 2013 08:14

De flesta sjukdomars orsaker, hur man botar dem samt håller sig frisk och  bromsar upp åldrandet.   Jag Bo Nilsson anser följande !!!!!   Tror du (fortfarande) att det räcker att äta husmanskost, eller tror du att fiberrik och varierad...

Presentation

ulrika 34 år, 3 barns mamma. intresserad av häla och våran kropp. säljer och använder mig av cellenergi, det bästa för kroppen å knoppen.
ulrika_bladh@telia.com

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards